Hodinky pro různé příležitosti, víte jak je správně kombinovat?

hodinkyExterní článek   

 

Hodinky už dávno nejsou pouze ukazatelem času, ale slouží také jako módní doplněk. Můžete mít doma různé modely pro různé příležitosti. Víte, jak je správně kombinovat?

 

Ukažte nám své hodinky
a my vám řekneme, kdo jste

Přestože v dnešní době je nošení hodinek pro mnohé zbytečné (můžeme zkontrolovat aktuální čas na mobilních zařízeních), průmysl hodinek si stále vede dobře. Jedná se o příslušenství, které je na jedné straně diskrétní, protože se skrývá pod rukávem nebo manžetou, a na druhé straně, jakmile je ukážete, okamžitě přitahují pozornost, potěší oko a vysílají signál do okolí. Hodinky ukazují materiální stav majitele, jeho vkus a životní styl, takže stojí za to zajistit, aby byl v souladu s ostatními prvky, které vytvářejí image. Správně zvolené pánské i dámské hodinky vám prokáží skvělou službu.

Jak nosit hodinky?

Jak nosit hodinky, aby se staly součástí vašeho looku? Především by hodinky měly odpovídat stylu oblečení - sportovní hodinky absolutně neodpovídají obleku nebo elegantnímu kostýmku. Je dobré, pokud ocelové prvky hodinek odpovídají ostatním šperkům nebo přezkám (opasky nebo tašky) a kůži - pro boty, tašky nebo pásek kalhot. Díky tomu zůstane styling konzistentní, ale samozřejmě si můžete hrát s módou a vyzkoušet různé varianty.

Pravá nebo levá ruka?

Často se ptáme, na které ruce se hodinky správně nosí. Z praktických (pravotočivých) a obvyklých důvodů nosíme hodinky na levé ruce. Otázka, zda bychom měli nosit hodinky na pravé nebo levé straně, je již ve svých předpokladech nesprávně formulována. Nezáleží na tom. Takže na čem záleží, když se rozhodnete, jak nosit hodinky? Co by mělo skutečně ovlivnit výběr zápěstí, na kterém budou hodinky, je to, která ruka je v našem případě dominantní.

Pravidlo je jednoduché - nedáváme hodinky na dominantní ruku. Leváci by měli raději nosit hodinky na pravé ruce a praváci po levé straně. To je způsobeno skutečností, že hodinky nošené na dominantní ruce jsou mnohem více vystaveny všem druhům modřin, otěrů. I když se nám zdá, že se nás tento problém netýká, stačí jeden den položit hodinky na dominantní ruku, abyste se bolestivě přesvědčilo o tom, jak snadné je poškodit. Tento stav bohužel může způsobit problémy pro leváky. Drtivá většina hodinek je vyrobena pro nošení na levém zápěstí, což způsobuje, že použití krajky, knoflíků a dalších funkcí není příliš intuitivní, pokud dáme takový model na pravou ruku. Do značné míry je to však jen otázka zvyknutí si na poněkud kruhový způsob ovládání hodinek.

Jak nosit dámské hodinky?

Hodinky se hodí každé ženě, bez ohledu na věk nebo styl oblékání. Při hledání dokonalých hodinek se vyplatí zapamatovat si určité pravidlo - mělo by to být úměrné naší postavě. Drobným a velmi štíhlým ženám se důrazně nedoporučují těžké hodinky s velkými ciferníky. Takové styly budou skvělé pro silnější dámy.

Jak nosit hodinky, aby odpovídaly vzhledu? Jemné hodinky se hodí k šatům, kostýmům, obchodní nebo oficiální stylizace. Na druhé straně, moderní hodinky budou perfektní pro každý den - k džínám a tričku. Pokud chcete svému stylu dodat retro vzhled - vyberte si hodinky s řetízkem, nošené kolem krku. Novinkou nejsou hodinky doplněné o náramek, hodinky v přívěsku či v prstenu.

Jak nosit pánské hodinky?

Stojí za to, aby hodinky pro muže byly v souladu s ostatními oděvy. Pro oficiální stylizace, např. pro oblek, se hodí hodinky s jednoduchým minimalistickým střihem. K příležitostnému outfitu si můžete vybrat z více modelů hodinek. Protože na rozdíl od žen obvykle nekupujete mnoho šperků – můžete mít několik hodinek pro různé příležitosti.

 

Zpět do obchodu